Wereld dag van de ondernemer

Wereld dag van de ondernemer

Prachtige velden vol tulpen sieren het werkveld van Leen en Anita. Een geweldig mooi plaatje is het, om hiervan te kunnen leven is echter veel kennis, arbeid en deskundigheid nodig. Op deze wereld dag van de ondernemer een mooi moment om eens te horen van deze ondernemers hoe zij succesvol kunnen zijn.

Een echt familiebedrijf is landbouwbedrijf Noordam, overgegaan van vader op zoon. Leen en Anita, ouders van twee kinderen, staan aan het roer van het bedrijf. Samen werken ze hard om een goed gezinsinkomen te genereren, niet alleen nu, maar ook voor de toekomst.
 
“De grond is onze fabriek deze krijgt alle nodige aandacht en verzorging, het is ons inkomen.
Voorheen werden er voornamelijk aardappelen, diverse groenten en gerst verbouwd. Een vrij intensieve belasting voor de grond. Om die reden hebben we besloten een extra tak, de bloembollen erbij te pakken.”
 

 Een goed jaar is niet voldoende om succesvol te zijn, je moet keuzes maken en investeringen doen om succesvol te blijven ondernemen

 
“Om die reden zijn we in 2001 verhuisd naar betere grond, lichtere grond voor de bollen.
We besteden veel aandacht aan het optimaliseren van die grond. Dit doen we door te zorgen voor een goede drainage, vlakleggen en veel voeden met meststoffen. Ook de keuzes voor machines zijn bewuste keuzes geweest. We werken met vijf Massey Ferguson tractoren en hebben recent een Fendt 724 Profi met soucy tracks aangeschaft bij onze dealer Niestijl Mechanisatie. Door te rijden op rupsbanden belasten we de grond zo min mogelijk, een goede investering voor de toekomst.”
 
“Voor ons betekent succesvol ondernemen een goed gezinsinkomen genereren voor nu en de volgende generatie. Daarbij is nieuwsgierigheid denk ik een van de belangrijkste eigenschappen van een ondernemer. Of je nu boer bent of op kantoor zit, nieuwsgierig zijn naar nieuwe ontwikkelingen en altijd op zoek blijven gaan naar mogelijkheden.”
 

Fam Noordam neemt Fendt in ontvangst

 

Massey Ferguson Mts Noordam UithuizenMassey FergusonsFendt rupsBollen pellen Mts Noordam

 

Naar het overzicht van nieuwsberichten