VA-Keurmerk Certificaat

VA-Keurmerk Certificaat

Wist u dat Niestijl Mechanisatie een officieel VA-Keur gecertificeerd keuringsbedrijf is? U kunt dus met al uw machinekeuringen bij Niestijl Mechanisatie terecht! 

Ik wil een machine aanmelden en/ of meer informatie

 

Wat is het VA-Keur?

VA-Keur is de afkorting voor Veiligheid en Arbeidsmiddelen Keur. Het is een veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen en machines. Deze keuring wordt uitgevoerd door mechanisatiebedrijven, die aangesloten zijn bij Fedecom. Fedecom (voorheen COM) is de brancheorganisatie voor fabrikanten, importeurs en dealers van machines in de landbouw-, tuin & park- en industriesector. ​

Wie voert de machine-keuringen uit?

Het COM-keur bestond sinds 1998. De ARBO wet vereiste vanaf dat moment een verplichte periodieke veiligheidskeuring op arbeidsmiddelen en machines. De VA-Keur is eigenlijk de opvolger van de COM-Keur. Het uitvoeren van de VA-Keur keuring is voorbehouden aan het VA-Keur keuringsbedrijf. Niestijl Mechanisatie is een officieel VA-Keur gecertificeerd keuringsbedrijf. Om VA-Keur keuringsbedrijf te worden dient het mechanisatiebedrijf het VCA- en CUVM certificaat te behalen. Dekra Quality voert een jaarlijkse audit uit bij het keuringsbedrijf.

Wie bewaakt de kwaliteit?

De VA-Keur veiligheidskeuring wordt uitgevoerd volgens de huidig geldende wetten, normen en eisen die op de keuring van uw machine van toepassing zijn. Het VA-Keur beschikt over een technische commissie die er zorg voor draagt dat de diverse checklists altijd up-to-date zijn.

U kunt dus voor al uw machinekeuringen bij Niestijl Mechanisatie terecht. ​

Naar het overzicht van nieuwsberichten