Geslaagde thema-middag mestverwerking bij Niestijl Mechanisatie

Geslaagde thema-middag mestverwerking bij Niestijl Mechanisatie

In het kader van het 100 jarig bestaan (1919-2019 ) van de naam Niestijl heeft het landbouwmechanisatiebedrijf gevestigd in Siddeburen het komende jaar een aantal evenementen gepland voor haar klanten. 9 januari jongstleden vond de aftrap plaats met een thema-middag mestverwerking.

Vanaf 1 januari 2019 is het niet meer toegestaan om met een sleepvoetbemester het land op te gaan. Ook wordt het plaats specifiek bemesten middels GPS en het gebruik van NIR sensoren een steeds belangrijker item. Daar waar de overheid eisen gaat stellen aan hoeveelheden stikstof en fosfaat, zullen fabrikanten het technisch mogelijk moeten maken om dit in de praktijk te verwezenlijken. Om onze klanten zo goed mogelijk bij te staan bij deze veranderingen, te informeren en adviseren hebben we een thema-middag mestverwerking georganiseerd.

Samen met partners van de merken Jako, Hawe en Dacom hebben we onze klanten een duidelijk beeld kunnen geven van de veranderingen en mogelijkheden met betrekking tot mestverwerking. De in Kootwijkerbroek gevestigde fabrikant Jako heeft een aantal tanken en bemesters gepresenteerd welke volledig afgestemd zijn op de laatste ontwikkelingen. De Duitse fabrikant HAWE deelde kennis over hoe de juiste hoeveelheden mest op de juiste plaats gestrooid kunnen worden middels GPS, weeginrichtingen, dataverwerking en taakkaarten. Daarop aansluitend volgden praktijkvoorbeelden vanuit Dacom Farm Intellegence B.V. partner van Mechan Groep en leverancier van hard- en software oplossingen. Zo is de VarioDoc Pro van Fendt al volop in gebruik, een prachtige tool voor het aanmaken van taakkaarten, uploaden van data en uitwisselen van teeltregistratie.

Aan belangstelling voor de gehouden thema-middag had Niestijl Mechanisatie geen gebrek. De op het bedrijf aanwezige trainingsruimte was tot aan de nok toe gevuld met vooraanstaande loonwerkers, akkerbouwers en veehouders. Men kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde middag. Na afloop werd er door de aanwezigen, onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat.

De volgende Niestijl activiteit ligt in het verschiet: begin maart zal het bedrijf in samenwerking met RMH en Agrifirm een voerdemo organiseren.

Naar het overzicht van nieuwsberichten